Pompoensoep

Recept

Ingrediënten 2 personen
600 gram pompoen
200 gram winterpeen
1 ui
2 teentjes knoflook
400 ml kokosmelk
1 theelepel kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
zwarte peper
kokosolie

Bereiding
1. Schil de pompoen en wortelen en snijd in blokjes.
2. Snijd de ui in ringen. Hak de knoflook fijn.
3. Fruit de ui en knoflook in kokosolie.
4. Doe vervolgens de pompoen en wortelen in de pan. Bak drie minuten mee.
5. Voeg water toe tot de groenten net niet onder water staan. Breng aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
6. Voeg de kruiden en peper naar smaak toe. Pureer de soep met een staafmixer.
7. Doe de kokosmelk erbij.

Tip
Als je de pompoen eerst een paar minuten in water kookt, kan je makkelijker de schil verwijderen.